piatok 20. marca 2015

Štefan Šatura

Narodil sa 11. apríla 1923 v Jablonici. Za kňaza bol vysvätený 6. mája 1950. Ihneď však nastúpil na vojenčinu, kde bol 3,5 roka. Až v roku 1954. sa konečne stal kaplánom a to hneď v Zlatých Moravciach. U nás pôsobil 3 roky. Bol obľúbencom pána kanoníka Reháka, všade zvykli chodiť spolu. Potom bol jeden rok kaplánom v Banskej Štiavnici, ďalší rok v Topolčanoch. Od roku 1959 je na 11 rokov správcom farnosti v Palárikove. Potom znovu prichádza do Banskej Štiavnice, kde spravuje tamojšiu farnosť. Bol tam aj dekanom. Od roku 1975 je správcom farnosti Trnava - sv. Mikuláša, a zároveň bol riaditeľom Arcibiskupskej kancelárie. Takto pracoval 6 rokov. Od roku 1981 sa stáva farárom a dekanom v Modre, kde aj 27. 12. 1984 zomiera.

Zostavil: Mgr. Lukáš Ložek, coop Zlaté Moravce

7 komentárov:

  1. Kňaz Š. Šatura bol úchylný pedofil, ktorý zneužíval mladých miništrantov v Palárikove.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. máte o tom jasné dôkazy??? ja som bol jeden z Jeho Miništrantov a viem,že by si Pán Dekan nikdy k nikomu nič také nedovolil!!!

      Odstrániť
    2. Môj otec o tom vypovedal na smrteľnej posteli. Po päťdesiatich rokoch. Nepotrebujem sa s nikým hádať. Chcem len, nech je táto poznámka pri mene toho kňaza. Že minimálne nejaké obdobie vo svojom živote bol pedofilné prasa. Nech sa nad ním zmiluje Všemohúci Boh a nech mu odpustí prekliatie, ktoré spôsobil.

      Odstrániť
    3. verím,že VDP.Dekan tento hriech oľutoval a odčinil,ak to naozaj spravil a bol to Boha-Bojný Boží Služobník narozdiel od jeho nástupcu Vladimíra Kotesa,ktorý zase mňa zneužíval celé dlhé roky pokial ho jeho milovaný chlapec nepoštval proti mne

      Odstrániť
  2. aj Boha-bojný Kráľ Dávid v Biblii tiež zhrešil a aj Jemu Boh Odpostil ked svoje hriechy zo Srdca Oľutoval...

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Odporúčam pozrieť Cibuľkové zoznamy ŠTB a zbadáte kto je pod krycím menom "DEKAN".

    OdpovedaťOdstrániť
  4. v tej dobe niktoi z Kňazov nemohol pôsobiť a slúžiť ako duchovný, pokiaľ sa nepoddal vtedajšej vláde, ako to tiež museli robiť aj pedagogovia,ktorí chceli pôsobiť ako pedagógovia,ako aj policajti a iní...

    OdpovedaťOdstrániť